Rendelj tőlünk kritikát, fejlécet, blogajánlót, design átalakítást és még sok mást!

2014. január 29., szerda

Még egy pár téli fejléc

Sziasztok! :)

Hoztam még pár téli fejlécalapot!! Remélem tetszeni fognak és kedvet kaptok a "fejlécrendeléshez"! :) Kérésre rakhatok rá blogcímet is! Hamarosan rakok ki a szavazást is, hogy ki(k)ről hozzak png képeket, de nyugodtan írhattok ötleteket. Ha szeretnéd vidd a fejlécet, de hagyjál nyomot magad után.





2014. január 28., kedd

Kritika: Willkommen, Elisa

Sziasztok!

Meghoztam a blog első kritikáját, ünneplés, tadaaam :) 
Remélem, az, aki kérte, meg lesz elégedve vele, és hasznosítani tudja majd tanácsaimat. 

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom. 

Willkommen, Elisa



Író: Stephanie (Kardos Virág)

Kinézet: nos, kezdjük a fejléccel. Szép munka, egyszerű, de nagyszerű, csak egy kicsit rossz minőségű. Nem tudom, te csináltad-e, ezt sajnos nem találtam, de ha tudsz rajta javítani egy kicsit, azt mindenképpen tedd meg. A cím betűtípusa sem túl nagy szám, de egyáltalán nem zavaróak az egyszerű karakterek. Valahogy olyan magától értetődő, illeszkedik a fejléchez. Viszont pirospont, a kép nagyon-nagyon szép Lanáról :) /bocsi, Elisáról/ A háttér: szép, azonban észrevehető a kép szélein egy piros csík. Próbáld ki esetleg ezt a kettőt, nem garantálom, hogy telitalálat, de esetleg. :)


Ha szeretnéd, Melissával keresünk még hasonlóakat :)
A sablon szép és illik a bloghoz, kivéve a felső sávot az oldalaknál. A helyedben én az aloldalakat kitenném oldalra. 
A modulok - azokat is soroljuk ide -, nos, oldalra tehetnél több mindent. A 'magamról' mehet lejjebb. Blogarchívum helyett használhatnál egy linkes megoldást, oldalt, szintén, vagy, ha már van külön aloldalad a fejezetekre, nem is kéne, csak vedd el az archívumot, vagy majd a legaljára tedd. A cseréket is tehetnéd oldalra, így annyival több dolog lenne oldalt és annyival kevesebb fönt. 
Betűtípusok: én a helyedben Dancing Scrpitet használnék, vagy esetleg azt, amit oldalt használsz, mindenhova beraknám. Sokkal nagyobb lenne az összhang. 
Összesen: 15/9 - szép, szép, de van mit javítani rajta

Írás: nos, be kell valljam, megleptél a történettel, de persze kellemes meglepetés volt! Nagyon egyedi ötlet, szerintem az első bloggerina vagy ilyen témában. Pirospont - nem is, csillag! Aztán elkezdtem aggódni a megvalósításon - vajon hogyan birkózol meg egy ekkora feladattal? Hiszen történelmi téma, a múltat nehéz hitelesen ábrázolni... És ismét kellemesen csalódtam! Nagyon szépen írsz, és azt a szépent értsd szó szerint, hiszen olyan képeket, érzéseket társz az olvasó elé, amik egyszerűen lenyűgözőek! 
De had jegyezzek meg egy icipici dolgot: Hogyhogy az első fejezetet a prológus előtt tetted fel? Persze, nem gond, csak meglepett, amikor megláttam (sorban olvastam). De ez végülis nem akkora baklövés, meg biztosan volt rá okod. 
Egy kicsit - ígérem, nagyon kicsit - zaklatlak még a helyesírással. Az egyetlen szépséghibád a vesszőhasználat. Van, ahol nem teszel, amikor kéne és olyan is, amikor teszel, bár fölösleges. Íme néhány példa a szövegből, amiket szorgalmasan kiírogattam Wordbe. Először a rossz, aztán a javított változat. 

A lány leveszi cipőjét mely mostanra majdhogynem eggyé vált húsával, annyira szorítja és gyötri lábait.
A lány leveszi cipőjét, mely mostanra majdhogynem eggyé vált húsával, annyira szorítja és gyötri lábait.

… ahogyan a nézők, a halált megvető bátorsággal rendelkező kötéltáncosnő produkciójának bűvöletébe esnek.
… ahogyan a nézők a halált megvető bátorsággal rendelkező kötéltáncosnő produkciójának bűvöletébe esnek.  vagyis a nézők szó után nincs vessző.

Nem fél ő, az éjszakától mely körülveszi lényét, sem a magánytól mely a néptelen vasútvonal mellett találja, régen kompromisszumot kötött a halála, addig nem lesz az övé még Eldrichet viszont nem látja, ….
Nem fél ő az éjszakától, mely körülveszi lényét, sem a magánytól, mely a néptelen vasútvonal mellett találja, régen kompromisszumot kötött a halállal, addig nem lesz az övé, míg Eldrichet viszont nem látja, ….

A lényeg: a mely szó előtt vessző, sokszor előfordult, hogy nem tetted ki. Javaslom, hogy mindig olvasd fel magadnak, amit írtál. Akkor, a hangsúlyozás alapján el tudod dönteni, hogy hova kell vessző. 

Összesen: 15/14 - az a -1 pont csak a vesszők miatt. 

Összegzés: 30/23

Ja, és lett egy új feliratkozód! (én) Csak elismerni tudom, amit csinálsz, így tovább, kíváncsi vagyok, mi lesz ebből!

Utóirat: a Vér kötelez c. blogodról is készül a kritika, remélem, nem baj, hogy külön hoztam őket. 

Pussz:                                        



2014. január 24., péntek

Téli fejlécalapok

Hi everybody!

Készítettem pár téli fejlécalapot, kérésre szívesen rakok rájuk blogcímet is.
Remélem, tetszenek!






2014. január 4., szombat

Köszöntő

Sziasztok!

Mi ketten összeálltunk, és létrejött a We can help U! 
Amint azt oldalt is olvashatjátok, kritikákat, fejléceket, pngket kérhettek tőlünk.
Egyetlenegy - na jó, több szabály van, de a legfontosabb:
Mindegyik listán öten lehetnek egyszerre! Ha úgy rendelsz valamit, hogy már nincs üres hely a listán, kérésedet nem vesszük figyelembe. 
Továbbá a társalgó nem arra való, hogy trágár, vagy esetleg szexuális tartalmakat tegyetek közzé. Jó Ég, kell még ezt mondani?!

Szóval mi ezeket tudjuk nyújtani. A kérésünk csak annyi, hogyha tetszik az oldal, hagyj nyomot magad után! Teheted ezt komiban, chat-üzenetben, pipálással, akár e-mailben is, vagy fel is iratkozhatsz. Minden ilyen megnyilvánulásnak nagyon-nagyon örülünk. :)))

Jó szórakozást kíván
a WCHU szerkesztősége, Faith & Melissa