Rendelj tőlünk kritikát, fejlécet, blogajánlót, design átalakítást és még sok mást!

2014. március 30., vasárnap

Kritika: Don't Let Me Down

Sziasztok! 
Sajnos ismét sok idő telt el a legutóbbi kritikám óta, és tényleg nagyon sajnálom, amiért ilyen szemét módon megvárakoztatlak Titeket! Igyekszem mostantól legalább hetente két kritikát hozni, először is elkészíteni azt a kettőt, amik még a listán vannak. 
Tudom, tudom, nem tűnhetek valami pontos szerkesztőnek, de innentől rendesen teljesítek minden rendelést, ígérem! Ne féljetek rendelni :P

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom. 

L.T.P. - Don't Let Me Down



Kinézet: Szép, igényes és letisztult -ezekkel a szavakkal tudom jellemezni. Azonban, amint mondják, semmi sem tökéletes, és sajnos nekem is szemet szúrt néhány apró hiányosság. A fejléceden a 'Let' szóból kimaradt a t betű, és ez elég hamar feltűnik, zavarja az embert. Azért írom ezt le, mert tudom, hogy Te készítetted a fejlécet, szóval remélem tudsz rajta ennyit módosítani. Örülök, hogy a történetet egy szövegdobozban ismerteted, és - ha tudsz - betehetnél HTML-kódot a menühöz is. A modulsáv nem túl zsúfolt és szépen van elrendezve, az is nagyon tetszik, ahogy a többi blogod feltűnik azokban a cuki karikákban. :) A fejezetekhez azért szerintem linkeld ki a meglévőket, hogy könnyebben megtalálja az olvasó. 

Összesen: 15/14 - a fejlécen kívül tulajdonképpen nem is tudok semmibe belekötni, nagyon szép kinézetet készítettél!

Írás: A Prológusod nagyon is elnyerte a tetszésemet, szinte átéreztem én is a feszültséget, a csata előtti izgalmat és magát a harc hevét. Automatikusan kattintottam a következő fejezetre, és belevetettem magam. Camryn - akinek, megjegyzem, gyönyörű nevet találtál - fájdalma, csalódottsága és magánya teljesen átragad az olvasóra, szóval elkönyveltem magamban: Neked abban rejlik az erősséged, hogy érezhetővé teszed a karakterek hangulatát, át tudjuk élni azok nehéz - és akár könnyed, gondtalan - pillanatait. Néha sajnos túlságosan átveszed a köznapi, szlenges nyelvhasználatot, ami elrontja a csodálatos leírások és sziporkázó párbeszédek által keltett illúziót. Például ilyen a "rohadtul", meg Camryn gondolataiban a "Nem. Akkor meg?". Valahogy számomra túl agresszív, bár a lánynak van oka idegesnek lenni, de mégis. Ezt leszámítva a fogalmazásmódodba és a történetbe sem tudok belekötni, izgalmas, leköti az embert és választékosan fogalmazol, gazdag a szókincsed. Szerintem a blogodnak nagy jövője van! 
Összesen: 15/14,5 
Összesítés: 30/28,5
Gratulálok, és további jó blogolást kívánok! 

Végül engedjetek meg egy kis személyes vonatkozású közleményt: a Védelmezők, mint ahogy azt beharangoztam kissé a blogon, újra megnyitja kapuit! Ha már várjátok a prológus felkerülését, kukkantsatok be, és iratkozzatok fel! ;) /A Blogger kicsit rossz kedvében lehet, mert nem engedi a feliratkozást. Javaslom a 'Hozzáadás' fült a Blogspot kezdőoldalán, így nyomon követhetitek a blogok működését továbbra is!/


Pusszant Titeket:                                       

2014. március 17., hétfő

Kritika: Fall In Love With You

Boldog tavaszt kívánok mindenkinek! :P
Naa, ki vette észre, hogy nincs hétvége, de kritikát hoztam? :) Bizony, bizony, mostantól nem csak hétvégén, de hétköznap is hozom a véleményeimet. 
Jelenlegi alanyom nem más, mint Fanni és blogja! Lássuk...

Fanni Kmett: Fall In Love With You

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom. 

 Kinézet: A fejléceddel végül is semmi bajom sincs, kicsit pixeles, vagy nem is tudom, de nem rossz. Viszont a háttér miért szürke? Sehogy sem illik össze a két árnyalat. Én a helyedben egy halvány, világos barnás textúrát keresnék, hiszen a betűtípusok szintén barnák. Ha már itt tartunk; nekem túl egyszerűek. Szerintem valami vastagabb dőltbetűst kéne beállítani - ne túl díszeset, de ennél kicsit különlegesebbet -, nem pedig ezt a... már bocsi, semmilyent, mert ez unalmasnak tűnik, és az olvasó először körülnéz, mielőtt belevetné magát a történetedbe! Ha végigböngészve a modulokat csak ezt az egysíkú típust találja, máris megfontolja, beleolvasson-e a fejezetekbe, legalábbis szerintem. Szóval én ezt mindenképpen átállítanám, hiszen az ördög a részletekben rejlik! A chatet milyen megfontolásból állítottad kékre? Ezt azonnal felejtsd el. Hol találkozom még kékkel az oldalon? Sehol. Így a chat nem illik oda. Ha esetleg nem értesz hozzá, és nem tudod hogyan kell, akkor íme: belépsz a cbox honlapján. A fenti menüben kiválasztod a Look&Feel címszót. Itt pedig a Style presets-et. Innen Te magad is el tudod dönteni, melyik illik a bloghoz, kiválasztod - én a Classic Yellow-ot javaslom -, kapsz egy új kódot/vagy magától módosítja és tadamm! Kész is! A modulok úgy általában rendben vannak, a sorrend jó, bár nem értem, hogy a szereplőknek miért jött létre egy külön aloldal és miért vannak kint oldalt is. 
Összesen: 15/10 - a háttér és a betűtípusok egyszerűsége zavaró. Ezeken alakíts, és rendben lesz! :)

 Írás: Hopp, egy fanfiction. Semmi bajom sincs ezzel a műfajjal, persze, csak, ha valami egyedit alkotsz. Elsőre a történeted nem tűnt valami különlegesnek, Hát persze, a lánynak együtt kell dolgoznia a srácokkal. Izgultam azért, hogy legalább a megvalósítás és a fogalmazásmód legyen annyira jó, hogy az ember önkéntelenül klikkelgessen a folytatásra, de... nos, nem voltam lenyűgözve, ami azt illeti. Olyan... sablon. És tényleg nem megbántani szeretnélek, csakis segíteni! Szóval szerintem figyelj oda nagyon, nagyon minden rész megírásakor. Olvasd át többször, mielőtt felteszed, szerintem a hibák nagy részére rájössz majd magadtól is. Vesszőhibák - nos, ezeket a Word elvileg kijavítja. Nagyon fontos ez az írásjel, mint ahogy azt már számtalanszor hangsúlyoztam, hiszen valami borzalmasan "sótlan" és száraz nélküle egy történet. Nálad szerencsére nem ez a legnagyobb gond - bár itt-ott előfordul pontatlanság ezen a téren is. 
Ami a legjobban szúrta a szememet: 
  • Te egy történetet írsz - mintha könyvet írnál, vagy csak fogalmazást, ha az kevésbé ijesztő. Akkor mégis miért vannak beszúrva... száraz tények a szövegbe? Pl. a Prológusban csak úgy, random oda van írva a mentorok és a hozzájuk került versenyzők listája. Miért? Semmi értelme. Legalább foglald mondatba - én inkább felsorolnám a rész végén, vagy valami ilyesmi. 
  • Néha olyan kifejezéseket találok, amikről még soha nem hallottam - persze, ez lehet az én hiányosságom is, de szerintem másnak sem igazán tetszenek az ilyen szókapcsolatok, hogy "barátságokat alakítottak", "Ő irántuk mások az érzéseim" - simán csak irántuk. 
A legutóbbi részekre azt vettem észre, hogy határozottan fejlődtél, a részeid kellő hosszúságúak, és kellőképpen színessé teszed őket a képekkel, amiket közbeszúrsz. Az olvasóid nem panaszkodhatnak arra, hogy ritkán jön új rész, és ez is mindenképpen pozitívum. 
Ami viszont mindig ott lebegett a levegőben olvasás közben, az a hétköznapiság. Olyan, mintha ugyanazt a 1D-s, vagy nem is tudom még milyen bandás fanfic-et olvasnám újra, csak más szereplőkkel, más helyszínekkel. De ha szépen és színvonalasan folytatod, ez az érzés halványulni fog bennem  és mindenki másban is, hidd el! Fő a precizitás és igényesség, szerintem már ezzel is kiemelkedhetsz a tömegből!
Összesen: 15/9 - van még hova fejlődnöd, annak ellenére, hogy az írásod színvonala szerintem emelkedett az újabb fejezetekre.  Kíváncsi vagyok, mit hozol még ki ebből, mindenképpen arra törekedj, hogy NE olyan történeted legyen, mint több tucat másik fanfices bloggerinának! )


ÖSSZESÍTÉS: 30/19 

És még valami más: Melissa már nagyban dolgozik a tavaszi designon, ami - bíztosítalak benneteket - bámulatosan szép lesz! 
Végül egy kis önreklám: Egy blogom, a Here I Come valamilyen szinten újraindult, méghozzá blogmagazinként! Nézzetek be, iratkozzatok fel, ha van kedvetek! (link a címre kattintva)

Csók:                                         

2014. március 9., vasárnap

Kritika: Royals

Sziasztok! Hoztam egy kritikát, Mia kérésére! Nem győzök elnézést kérni Tőle és a többiektől, akik rendeltek, a borzalmas lassúságért, de az időm olyan szinten be van osztva, hogy az már borzalmas! Nyugi, ez az állapot már nem sokáig fog tartani, addig is viszont köszönöm a türelmeteket! 
×Faith×



2014. március 2., vasárnap

Kritika: Mischief and Blood

Sziasztok! Megérkeztem egy újabb kritikával, remélem, megérte várni rá az írója szerint! ;)

FIGYELEM: Ez a kritika az én véleményem, nem az a szándékom vele, hogy valakit megbántsak. Ha mégis így történne, azt nagyon sajnálom.

 

Png képek - Violetta

Sziasztok! Hoztam nektek pár Violettás pngt, amire szavaztatok. A napokban vagy akár a nap folyamán, még hozok Teen Wolfos, Végzet Ereklyéis és One Directionöst is, mivel ezekre mind egyenlő szavazat jutott. Ha szeretnéd vinni szóljál!! Mindegyik saját készítésű. Remélem tetszeni fognak! ;)

















2014. március 1., szombat

Fejléc - Beth Rose Darkness 23

Sziasztok! :) Ismét egy fejléccel jöttem, amit Bethnek készítettem. A blogján egyaránt találhatok inspiráló képek és szövegek is. Akinek kedve tartja nyugodtan nézzen be hozzá! Kérlek ezt a fejlécet ne vigyétek el!